Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه می‌گوید: «دانشجویان این دانشگاه با فعالیت‌های پژوهشی و تولید میلگرد کامپوزیتی و تجاری‌سازی پرینترهای سه‌بُعدی گام بلندی در بومی‌سازی محصولات حیاتی کشور برداشته‌اند.»

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ در شرایط سخت و دشوار کشور، هستند نخبگان دانشگاهی که با انجام پژوهش‌های کاربردی و تولید محصولات مختلف تأثیر بسزایی در بی‌اثر کردن تحریم دشمن ایفا می‌کنند و دانشگاه آزاد اسلامی نیز از این قائده مستثی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه با فعالیت‌های پژوهشی و تولید میلگرد کامپوزیتی و ... گام بلندی در بومی‌سازی محصولات حیاتی کشور برداشته و ثابت کرده که دانشگاهیان نیز هم‌پای مسئولان و مردم برای مقابله با تحریم‌های دشمن هر کاری می‌کنند؛ هرچند که این تحریم‌های ناجوانمردانه تأثیراتی بر کشور داشته باشد؛ اما در نهایت این آمریکا و هم‌پیمانانش هستند که در نهایت مانند همیشه تسلیم خواهند شد.

خبرنگار خبرگزاری آنا برای بررسی جزئیات فعالیت‌ها و دستاوردهای معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه با علی مهراس مهرابی سرپرست این معاونت گفتگو کرده است که در پی می‌آید:

آنا: فعالیت‌های معاونت پژوهشی واحد کرمانشاه را تشریح کنید و بفرمایید در زمینه مهارت‌های شغلی چه اقداماتی انجام داده‌اید؟

مهرابی: تقریباً گستردگی زیادی در بخش‌های مختلف پژوهشی دانشگاه وجود دارد. اکنون با دو معاونت پژوهشگاه فناوری و نوآوری تهران در ارتباط هستیم و فعالیت‌های بسیار گسترده‌ای را در زمینه‌های مختلف آغاز کرده‌ایم، از مراکز رشد گرفته تا شرکت‌های تازه تأسیس شده‌ای که در مراکز رشد مورد حمایت قرار داده‌ایم.

مهم‌ترین کاری که در معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه انجام دادیم اینکه تفاهم‌نامه‌ای را با سازمان فنی‌وحرفه‌ای منعقد و در حال راه‌اندازی مرکز مهارت‌های شغلی هستیم. رسالت این مرکز تربیت دانشجویان و دانش‌آموختگان برای ورود آنان به بازار کار است.

دانشجویان علاوه بر واحدهایی که می‌گذرانند، در دوره‌های اختصاصی نیز شرکت کرده و عملاً آماده جذب در بازار کار می‌شوند. این فعالیت شاید در کمتر واحد دانشگاه آزاد اسلامی انجام شده باشد.

آنا: چه زمانی دوره‌های اختصاصی دانشجوبان و دانش‌آموختگان برای مهارت‌آموزی آغاز می‌شود؟

مهرابی: کارهای اولیه تأسیس مرکز مهارت‌های شغلی انجام شده و حتی با مراکز گوناگون قرارداد منعقد شده است، امیدوارم از اواخر بهمن‌ دوره‌های اختصاصی ما در مراکز مهارت‌های شغلی آغاز شود.

تولید پرینترهای سه‌بُعدی وارد فاز تجاری‌سازی شد

با توجه به اینکه دو پایانه مشترک مرز پرویزخان و مرز خسروی با کشور عراق داریم، در حال راه‌اندازی واحد خدمات صادرات در استان کرمانشاه هستیم و قصرشیرین نیز نزدیک‌ترین شهر به این دو پایانه است تا بتوانیم برای دانشگاه‌های آزاد اسلامی سطح ایران کالاها و خدمات دانش‌بنیان را از طریق این دو مرز صادر کنیم.

آنا: در حوزه دانش‌بنیان چه فعالیت‌هایی داشته‌ و تاکنون چه محصولاتی تولید کرده‌اید؟

مهرابی: تابستان سال‌جاری هشت واحد فناور داشتیم که یکی از آنها به دانش‌بنیان نوع یک تبدیل شده بود از جمله شرکت برگاب که تولید پایه‌های کشت‌بافتی گل محمدی را انجام می‌دهد.

علاوه‌براین، 10 واحد فناور دیگر نیز راه‌اندازی کرده‌ایم که هر کدام در رشته‌های خاصی فعالیت می‌کنند. تولید میلگردهای کمپوزیتی از جمله اقداماتی است که انجام شده و عمر بسیار بیشتری در مقایسه با میلگردهای فلزی داشته و توانایی کشش و ضربه‌پذیری بیشتری دارند و می‌توانند در صنعت ساختمان بسیار مفید واقع شوند، به‌خصوص در مناطق زلزله‌خیز یا مکان‌هایی که با مشکل رطوبت مواجه هستند مانند استان‌های شمالی.

از سوی دیگر در تولید پرینترهای سه‌بُعدی به مرحله تجاری‌سازی رسیده‌ایم. اکنون توانایی تولید این پرینترها را از ابعاد کوچک تا بزرگ داریم و محصولات دیگری نیز ازجمله سنجش سیستم‌های کنترل برق در کارگاه‌هایی که دارای سیستم‌های برقی هستند و کار مونیتورینگ انجام می‌دهند، داریم.

آنا: در حوزه مجله‌های پژوهشی چه اقداماتی انجام داده‌اید و تحقیقات علمی و طرح‌های تحقیقاتی برون و درون‌دانشگاهی شما به کجا رسیده است؟

مهرابی: دانشگاه‌ آزاد اسلامی واحد کرمانشاه از دانشگاه‌های جوان محسوب می‌شود و این دانشگاه فاقد استاد و دانشیار است، طبق مصوبه‌ جدید دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانیم استادان و دانشیاران دانشگاه آزاد اسلامی را (به جز از واحد کرمانشاه) به عنوان یک مؤسسه در نظر بگیریم.

متأسفانه این موضوع موجب رقابت بین دانشگاه‌های مختلف شده است. به عنوان نمونه اگر سه‌ عضو هیئت‌علمی داشته باشیم، برای فعالیت در عرصه مجله‌ها، سایر واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی نیز خواستار همان اعضای هیئت‌علمی می‌شود و درصورتی‌که بخواهیم آنان را تجمیع کنیم، مسئولان سایر واحد دانشگاهی عنوان می‌کنند که چرا این اعضای هیئت‌علمی نباید در دانشگاه ما باشند؟ همین موضوع موجب اختلاف می‌شود.

به هر ترتیب مجله ISI داریم که در شرف چاپ شدن است. این مجله امسال احتمالاً سطح دو را دریافت می‌کند.

طرح‌های درون‌دانشگاهی را نیز به سمت پایش پیش می‌بریم و به دنبال آن هستیم که این  طرح‌ها مشکلات منطقه، استان و نهایتاً ایران را رفع کند.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه از لحاظ طرح‌های درون‌دانشگاهی وضعیت بسیار خوبی دارد. قراردادهای خوبی را با سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف منعقد کرده‌ایم و اخیراً هشت پروپوزال را برای استانداری کرمانشاه ارسال کرده‌ایم.

آنا: معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه به لحاظ بودجه‌ای در چه وضعیتی قرار دارد؟

مهرابی: روی کاغذ، بودجه داریم در عمل خیر و این موضوع ما را با مشکلاتی مواجه کرده است. اکنون با توجه به مشکلات ریالی که گریبانگیر ما شده، گرفتن مواد آزمایشگاهی، چاپ نشدن مقالات، مشکلات دانشجویان دکتری و کارشناسی‌ارشد، خرید وسایل و ... موجب شده روند کار پژوهشی کُندتر از گذشته شود.

البته هنوز این آسیب‌ها را به‌طور کامل درک نکرده‌ایم، وسایل و مواد آزمایشگاهی وقتی در آینده دچار مشکل شوند، سال‌های آینده به سیستم پژوهشی ما آسیب خواهد زد؛ بنابراین از اکنون باید برای مقابله با تحریم‌ها تمهیداتی بیندیشیم تا چرخ پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی متوقف نشود.

از سوی دیگر دانشگاه آزاد اسلامی با یک‌سری مشکلات از قبیل کمبود دانشجو، نقدینگی و بودجه‌ مواجه است و بودجه‌ای که روی کاغذ داریم، عملاً در اختیار ما قرار نمی‌گیرد تا بتوانیم روی آن برنامه‌ریزی کنیم.

آنا: حرکت دانشگاه آزاد اسلامی از آموزش‌محوری به پژوهش‌محوری را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ آیا این دانشگاه در این راستا موفق عمل کرده است؟

مهرابی: دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه فعالیت‌های بسیار خوبی داشته است. شاید به این دلیل است که دانشگاه آزاد اسلامی براساس سیستم مالی و نزدیک‌تر بودن به جامعه این خطرات را زودتر حس کرده و مجموعه‌ای که به متن جامعه نزدیک‌تر باشد، مشخصاً زنگ‌های خطر را زودتر می‌شنود.

با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی بودجه دولتی ندارد و باید خود آن را تأمین کند، قاعدتاً این موضوع را زودتر از سایران متوجه می‌شود و نتیجه آن نیز حرکت به سمت دانشگاه کارآفرین است.

البته هنوز در ابتدای کار قرار داریم و زمان می‌برد تا دانشگاه آزاد اسلامی تبدیل به یک دانشگاه صددرصد کارآفرین شود؛ البته حرکت‌ معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه در مسیر پژوهش‌محوری و دانشگاه نسل سوم و چهارم قابل ستایش است.

انتهای پیام/4078/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: نخبگان دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه تحریم دشمن پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه دوره های اختصاصی مهارت های شغلی درون دانشگاهی معاونت پژوهش تجاری سازی راه اندازی دانش بنیان فعالیت ها هیئت علمی انجام شده تحریم ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۵۷۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوری ۱۱۵ ایده در رویداد آموزشی «بوت کمپ» دانشگاه آزاد قم

مریم خوش‌سخن‌مظفر، رئیس مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم با بیان اینکه «بوت کمپ» آموزشی در دو بخش دانش‌آموزی و دانشجویی در این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: هدف از برگزاری این رویداد شناخت استعداد‌ها در حوزه بازی‌سازی، انتقال تجربیات بین مربیان این حوزه و صاحبان ایده و آشنایی فناوران با مباحث کسب‌وکار بوده و دانشگاه آزاد اسلامی در برگزاری این رویداد با پارک علم و فناوری و صندوق پژوهش و فناوری کریمه همکاری داشت.

وی افزود: در برگزاری این دوره آموزشی از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، حوزه‌های علمیه و مؤسسات متعدد و تعدادی از معلمان و افرادی به‌صورت آزاد پذیرش شدند. در این رویداد حدود ۱۱۵ ایده داوری شدند و در داوری اولیه تعدادی از این ایده‌ها که دارای نمونه اولیه بودند یا یک ایده جالبی برای بازی‌سازی داشتند، انتخاب و به دوره‌های آموزشی بوت کمپ راه یافتند.

رئیس مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم «بوت کمپ» برگزار شده در این دوره را با محور آموزش در حوزه بازی‌سازی به همراه پرسش و پاسخ معرفی کرد و ادامه داد: در برگزاری این رویداد کارگاه‌های شناخت بازی برگزار و از حضور استادان مختلف در حوزه‌های مختلف بازی‌سازی استفاده شد. در بخش دیگر بوت کمپ، فناوران و ایده پردازان به معرفی بازی‌های خودشان پرداختند و توسط داوردان ارزیابی شدند.

خوش‌سخن‌مظفر با بیان اینکه دومین روز از برگزاری «بوت کمپ» به مباحث کسب‌وکار، تیم سازی، نحوه کار تیمی و چگونگی ارائه دادن ایده و راه‌های موفقیت کسب‌وکار اختصاص داشت، گفت: برگزیدگان دو حوزه دانش‌آموزی و دانشجویی در مراسم اختتامیه رویداد گیم تایم معرفی و از آنها قدردانی خواهد شد.

وی مطرح کرد:‌ دانشگاه آزاد اسلامی چند سالی است که رویکرد خود را به سمت کارآفرینی تغییر داده و تلاش می‌کند از طریق مرکز رشد واحد‌های فناور رویداد‌های حوزه‌های تخصصی را برگزار کند در همین راستا از آبان ماه ۱۴۰۲ رویداد «گیم تایم» در حوزه بازی‌سازی آغاز به کارکرد. بوت کمپ‌ها یک دوره آموزشی فشرده و مهارتی هستند که فرد با شرکت در آن دوره آموزشی با حضور در فرایند‌های منظم هر روزه می‌تواند دانش کاربردی خود را به‌صورت مشخص و تخصصی افزایش دهد و بعد به‌صورت کاملاً حرفه‌ای وارد حوزه مورد نظر بشود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رویداد «صدرا» بهترین فرصت برای تبادل اندیشه‌ دانشجویان و صاحبان صنایع است
  • نمایشگاه «صدرا» در دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد آغاز به کار کرد + فیلم
  • دانشگاه آزاد حلقه گمشده جدایی جامعه و دانشگاه را یافته است/ تشریح جایگاه طرح صدرا میان دانشجویان
  • استقرار ۴۵ هسته فناور و شرکت دانش‌بنیان در مرکز رشد واحد زاهدان/ جذب دانشجویان در قالب طرح پویش
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • از بازار داغ دید و بازدید‌ تا تریبون‌های آزاد/ تبیین روشنگرانه در جنگ ترکیبی
  • داوری ۱۱۵ ایده در رویداد آموزشی «بوت کمپ» دانشگاه آزاد قم
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال است
  • مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» مجوز فعالیت گرفت